Wat doet de dierenambulance

Dierenambulance de Wijs is opgericht op 1 januari 1972 als één van de eerste dierenambulances in Nederland, en werd officieel een stichting op 28 februari 1978 genaamd “Stichting Dierenambulance de Wijs” (DA) vernoemd naar de initiatiefnemers destijds. Inmiddels heeft dit concept veel navolging gehad en nu zijn er ruim 60 dierenambulance-organisaties in heel Nederland actief om een dier in nood te helpen.

Inheemse (in het wild levende) dieren helpt de DA ook. Door alle uitbreidingen van woonwijken, bedrijventerreinen en verkeerswegen wordt hun leefgebied steeds kleiner en gevaarlijker. Dieren raken gewond door het verkeerd inschatten van het verkeer of de landingsplek. Anderen vallen weer ten prooi aan roofdieren, of aan huisdieren zoals hond en kat. Niet alleen jonge dieren die niet meer verzorgd worden of in de steek worden gelaten door de ouders, die verzwakt raken door voedselgebrek of te vroeg op eigen benen staan, komen in de problemen. Maar ook volwassen dieren worden slachtoffer van het verkeer, verlies van hun leefgebied, roofdieren, verstrikking in zwerfafval, of komen knel te zitten in situaties die je geen enkel dier toewenst.

De dierenambulance helpt deze dieren maar is afhankelijk van mensen die dieren een warm hart toedragen en de DA hierin finacieel ondersteunen zodat de DA deze dieren kan blijven helpen. Door de maatregelen omtrent corona heeft de DA zijn reserves moeten aanspreken.  Evenementen, collectes, braderieen en lotenverkoop konden geen doorgang vinden waardoor de DA de broodnodige finaciéle inkomsten van deze activiteiten miste. Het is nu anno 2022 en de vraag is of de DA haar 50 jarige bestaan kan volmaken. Indien u wilt blijven helpen doneer een bijdrage of vraag onze donatiebox met QR-code  aan alleen zo blijft de DA in staat om dieren in nood te blijven helpen.

50 jaar dierenambulance.jpg