Vermist of gevonden

Huisdier vermist,

Formulier om vermissing van uw huisdier  te melden

Laat zoveel mogelijk mensen in de buurt weten dat uw huisdier vermist is: via Facebook, buurtapp of andere media en buren, dierenarts, asiel, enz. Verspreid briefjes met de datum en plaats van vermissing, signalement van het dier (foto) en uw telefoonnummer. Bij vermissing na een verhuizing kunt u contact opnemen met de nieuwe bewoners van uw vorige huis of uw vorige buren. U kunt de vermissing melden bij de dierenambulance via dit formulier. Indien uw huisdier gechipt is controleer dan eerst of uw gegevens nog kloppen met het chipnummer. De praktijk leert ons dat dit vaak niet het geval is. Ook als u het dier heeft overgenomen blijken vaak de gegevens nog op de oude eigenaar te staan dus controleert u aub eerst de gegevens van het chipnummer van uw dier bij deze databank

Huisdier Gevonden

Als het dier gewond of ziek is, neemt u zo spoedig mogelijk telefonisch contact op met dierenambulance 0900-4035009. Dus niet via Facebook, e-mail of andere media. Wij komen het dier dan bij u ophalen. 

Als het dier gezond is, informeer dan in de buurt of via eigen sociale media om te vragen wie zijn huisdier mist. Vaak is de verontruste eigenaar al op zoek naar het dier.

U kunt eventueel bij een dierenarts binnenlopen om even te laten checken of het gevonden dier gechipt is. Als het dier niet gechipt is, en niet als vermist staat geregistreerd, dan kunt u alsnog contact met ons opnemen en komen wij het dier ophalen. Wij brengen het dier dan naar het asiel waar het kan wachten op de komst van zijn/haar baasje.