tarievenvervoer

Beste allemaal,
 
 
Het is met grote trots dat wij van Dierenambulance de Wijs ons 50-jarig bestaan vieren op dinsdag 4 oktober met de presentatie van een boek over onze geschiedenis getiteld  ‘Een echte dierenvriend is niet sentimenteel’. Deze gebeurtenis wordt gehouden bij boekhandel Paagman op de Fred in Den Haag en begint om 19.00. 
 
Het is een boek over een Haagse onderneming, begonnen in de wijk Morgenstond, in 1972. Oorspronkelijk was het een burendienst en daarna kwam van het een het ander. 
 
Dierenambulance de Wijs was echter niet de enige. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw zijn er overal in Nederland tientallen dierenambulances opgericht. Er ‘hing’ blijkbaar iets in de lucht en dierenwelzijnswerk is nu dan ook niet meer zoals het toen was. Onze dierenambulance heeft daar een rol in gespeeld, net als al die andere (nu meer dan 100!) dierenambulances in Nederland. Dat verhaal en de plaats van dierenambulances binnen het dierenwelzijnswerk, daar gaat dit boek over.
 
Schrijfster Antoinette Dop ziet ook hoe een groep mensen met een ideaal bereid is om zich daarvoor langdurig in te zetten, en alle ongemakken die daarbij horen voor lief te nemen. Het is dus ook een positief verhaal (maar niet sentimenteel!) in een wereld die wel wat gezelligheid kan gebruiken.
 
 
Als je zin hebt om er bij te zijn, dan kan dat. Geef je op via deze link op bij Paagman: https://www.paagman.nl/dierenambulance-de-wijs , zodat we rekening kunnen houden met je komst i.v.m. de hapjes. 

Volg ons op Facebook

Voor een dier in nood bel 0900 - 4035009 

Meld hier de vermissing van uw huisdier

Steun ons en doe mee! Zo kunnen wij dieren in nood blijven helpen, en dierenlot verdubbelt elke euro.
Hoe geweldig is dat 

doneren collectebus.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • schildpad gevond
  • Jonge vogelsJonge vogels
  • Gevonden huisdierenGevonden huisdieren
  • Egel gevondenEgel gevonden
  • Meld een vermist huisdier hierVermist huisdier melden
  • logo-st-samen-rgb.31399f