doelstelling

Doelstelling Stichting Dierenambulance de Wijs

Het verlenen van eerste hulp en eerste zorg aan dieren die in een hulpbehoevende situatie terecht zijn gekomen. Zorg dragen voor het vervoer en onderdak van deze dieren. Het onder diergeneeskundig toezicht laten stellen zomede de verzorging van hulpbehoevende, geopereerde, zieke en gewonde dieren.
Dit betreft zowel in het wild levende dieren maar ook huisdieren zonder eigenaar. 

Kortom het verrichten van al die taken die met het bovenstaande verband houden en de hieruit voortvloeiende taken.

Doelstelling en de daar bijbehorende activiteiten van de dierenambulance

 • Het opvangen, vervoeren en verzorging van zieke en gewonde dieren.
  Huisdieren zonder eigenaar die ziek of gewond zijn worden door de dierenambulance vervoerd naar de dierenarts. Hierbij bestaat de grootste groep dieren uit katten. Maar ook andere zieke en gewonde dieren zoals honden, konijnen, cavia’s of andere dieren verblijven tijdelijk in ons gebouw als de opvangcentrums gesloten zijn. Gevonden gewonde en/of zieke Katten worden altijd buiten de openingstijden van de opvangcentrums opgevangen in onze quarantaine en verpleegd zoals op voorschrift van de dierenarts. In de korte tijd dat zij hier verblijven gaan we op zoek naar hun eigenaar en melden het dier aan bij de desbetreffende instanties indien zij niet gechipt zijn
 • Een dier gevonden
  Als je een ziek of gewond dier ziet dat niet van u is kunt u ons altijd bellen. Onze dierenambulance haalt het dier op. Dit kunnen huisdieren zoals een konijn wat aan de aandacht van zijn baasje is ontsnapt, een weggelopen hond of een kat die zijn huisje kwijt is. Maar het kunnen ook in het wild levende dieren zijn, zoals vogels, zeehonden, bruinvissen, egels, vossen of reeën zijn. Wilde dieren worden door onze dierenambulance naar gespecialiseerde opvangcentrums gebracht. Gevonden huisdieren nemen we indien de eigenaar nog niet bekend is altijd mee. Gewonde huisdieren waarvan de eigenaar nog niet bekend is nemen we altijd mee na een bezoek aan de dierenarts. 
 • Het ophalen van overleden dieren.
  Helaas is één van onze taken minder leuk en verdrietig en dat is namelijk het ophalen van overleden dieren. Dode dieren kunnen een gevaar opleveren voor de volksgezondheid.
  Wij bewaren de overleden huisdieren die wij ophalen twee weken in onze koelcellen. Hierbij proberen wij de eigenaar te achterhalen via sociale media en instanties die zich bezig houden met het registreren van vermiste en gevonden huisdieren.Zodat de eigenaar alsnog afscheid kan nemen van zijn huisdier en zelf kan bepalen wat er met zijn  huisdier moet gebeuren. 
 • Het vervoeren van zieke huisdieren met eigenaar
  Wordt u eigen huisdier ziek, maak dan een afspraak met uw eigen dierenarts.
  Tegen betaling kan de dierenambulance u en uw huisdier vervoeren naar uw dierenarts.
 • Het helpen van politie en brandweer.
  De politie en de brandweer roepen regelmatig onze hulp in. Bijvoorbeeld als er ergens een kat in de boom zit die niet meer naar beneden durft, als er een dier betrokken is bij een ongeluk of als er een dier(en) wordt aangetroffen bij een huisontruiming, woningbrand of opname eigenaar.