Stichting Dierenambulance de Wijs 50 jaar

Geachte dierenvriend(in),

U leest het goed. In 2022 rijdt onze dierenambulance al 50 jaar in Den Haag! Maar ook buiten Den Haag ziet u onze ambulances regelmatig rijden. En als u ons dan tegenkomt, vraagt u zich waarschijnlijk af waar wij naar toe gaan. Dit kan van alles zijn; een aangereden kat, een gewonde vogel of een gevonden hond. Daarnaast halen we ook overleden huisdieren op of gaan we een kijkje nemen bij op het strand aangetroffen zeezoogdieren. Buiten hulpverlening in onze eigen regio, bieden we ook hulp aan dieren in nood bij natuurrampen in Nederland en in het buitenland. Maar ook als uw eigen dier ziek is en u vervoer naar een dierenarts nodig heeft, kunt u een beroep op onze dierenambulance doen. Wij brengen u, samen met uw huisdier, naar uw dierenarts. 

In de afgelopen vijftig jaar zijn er veel nieuwe dierenambulance organisaties bijgekomen, zowel in Nederland als in het buitenland. Veel van die organisaties hebben wij geholpen met het oprichten van hun stichting naar voorbeeld van onze eigen organisatie. Mede hierdoor is heel Nederland voorzien van dierenambulances die hulp kunnen bieden aan dieren in nood. 

1.A.Allereerste_dierenambulance_1973_InPixio-removebg-preview (1).png 20211017_130546__1_-removebg-preview (1).png

Ondanks dat we ons al 50 jaar voor dieren inzetten, denken we nog lang niet aan stoppen. Mede door corona zijn het, financieel gezien, moeilijke jaren. Desondanks hebben we nog veel plannen voor de toekomst. Het belangrijkste project voor Stichting Dierenambulance Westland is het verwezenlijken van een nieuwe uitrukpost, te bouwen in Naaldwijk op de grens van Westerlee. Van hieruit kunnen de gemeenten Westland, Midden-Delfland en Maassluis beter voorzien worden van snelle hulp aan dieren in nood. Ook in Delft kan de dierenhulpverlening verbeterd worden. Dit zal tevens een project worden waar onze stichting zich voor in gaat zetten. Daarnaast zijn wij stapje voor stapje bezig ons hoofdgebouw op de Zinkwerf in Den Haag CO2-neutraal te maken. 

Dit alles was ons niet gelukt zonder financiële bijdrage van donateurs. Wij zijn de donateurs dan ook heel dankbaar dat zij dit voor ons mogelijk heeft gemaakt. Door hun bijdrage kunnen wij dieren in nood helpen. Niet alleen de afgelopen 50 jaar, maar ook in de toekomst. Onze hartelijk dank hiervoor.

Namens het bestuur, medewerkers en vrijwilligers

Van de Stichting Dierenambulance de Wijs

Theo de Wijs, Voorzitter.