dierenhome

Dieren in nood

Jaarlijks rukt Stichting Dierenambulance de Wijs talloze keren uit om eerste hulp te verlenen aan in nood geraakte dieren. Vaak is het hartverscheurend wat onze medewerkers zien en meemaken aan dierenleed. Dankzij donateurs kunnen wij dit dierenleed stoppen want uw financiële bijdrage stelt ons in staat om hulp te blijven bieden aan alle dieren in nood zodat wij samen met u de  dieren die aan hun lot zijn overgelaten weer een dierwaardig bestaan kunnen geven.                                         

Direct 10,00 euro doneren scan met uw bankapp de QR-code
Voor donaties is geen retourrecht van toepassing

 • Toilet

  Er zit een slang in het mijn toileten hij is groot en erg felgekleurd, help me klonk het heel paniekerig aan de andere kant van de lijn. ook met slangen hebben we in de loop der jaren wel ervaring opgedaan maar waakzaamheid blijft geboden omdat er zoveel soorten zijn die ook op elkaar lijken zodat je nooit zeker kunt zijn of ze niet giftig of wel giftig kunnen zijn. Onze medewerker heeft de slang gevangen en in de slangenton gedaan zoals wij die noemen maar waaruit de slang niet kan ontsnappen. Deze slang is ook overgedragen aan een opvangcentra die de juiste kennis in huis heeft  om het dier goed te verzorgen.

 • Oeps opgevangen

  Soms heb je als zwaan net je landing verkeerd gepland en ben je blij dat Stichting Dierenambulance de Wijs je redt uit je benarde positie.

  Ter plaatse was het voor onze medewerker wel een erg moeilijke klus vanwege de hoogte en werd de brandweer ingeschakeld.  Dankzij de goede samenwerking zijn zij altijd bereid om ons ter zijde te staan.Klik om een afbeelding te selecteren uit de multimedia database

   

 • ik zit hier best!

  Deze eigenwijs gans had zijn stek gevonden. Ze besloot om in de vangrail haar nest te maken. Opschudding was er wel gezien de vele meldingen die wij kregen dat er een gans vast zou zitten in de vangrail. Gelukkig konden wij vertellen dat deze gans in blijde afwachting was van .......

 • Mollig
  Deze mol werd gisteravond gevonden in Naaldwijk. Hij werd lastig gevallen door kouwtjes en was daar door in shock. 
  Na een nachtje goede zorg is hij vanochtend uitgezet en heeft hij zijn weg vervolgd.
   
   
   
   
   
   
   
  Mollig
 • logo kruis pipo

 • Kiekeboe

  Soms wil je als kitten een veilig plekje voor de nacht vinden moet deze kat gedacht hebben en koos daarom een vrachtwagen uit waarvan de ingang van een  koppelstuk leek op een veilig holletje. Het ligt wel niet zo comfortabel maar goed als je je in wat bochten wringt dan lig je wel uiteindelijk goed.

  Totdat de honger begint op te spelen en je met het ochtendgloren je kostje bij elkaar moet gaan zoeken en hoe je je ook probeert te draaien erachter komt dat je muurvast zit. Wat over blijft is dan maar om het flink op het schreeuwen te zetten. Zo werd dit kitten gevonden maarja hoe krijg je dit diertje er zonder kleerscheuren uit.

  Gelukkig was onze ervaren medewerker hier heel handig in om dit kitten te bevrijden en heeft het kitten meegenomen naar de basis van de dierenambulance. Hier op de basis hebben we kitten eerst gewassen om alle viezigheid van het het koppelstuk uit zijn vachtje te krijgen en daarna droog geföhnd maar ook heeft het kitten een vlooienpipet gekregen om verlost te worden van die vervelende vlooien. Na deze vervelende handelingen heeft het kitten een warm hokje gekregen en een heerlijke maaltijd. Nadat het kitten zijn buikje had rondgegeten viel het vermoeid van alle belevenissen van die dag in een diepe slaap.

  Gelukkig werd dit kitten gered en heeft het nu een liefdevol huisje gekregen en zijn naam heel toepasselijk is Diesel

  Kitten vast in motorblok1

   

   

 • Verkeerde landing

  Deze zwaan dacht dat hij zou landen in een sloot waar hij lekker kon genieten van een heerlijke maaltijd. Al snel bleek dat hij zich vergist had en kwam vast te zitten op het dak van een enorm kassencomplex. Stichting Dierenambulance de Wijs werd te hulp geroepen om deze zwaan te bevrijden van zijn hachelijk plekje want als de zwaan door het glas heenschiet kan hij zich lelijk verwonden aan de glasscherven. De medewerker twijfelde geen moment en ging het dak van de kas op om de zwaan te bevrijden. Voor alle zekerheid is de zwaan overgebracht naar de opvang en nagekeken of hij helemaal in orde was.

  Verkeerde gelandVerkeerde landing
 • Heerlijk een ijsje!
  Egel in ijsbeker

  Deze egel maakte zich op voor de winterslaap en als dit heerlijks zo voor het grijpen ligt is moet het genuttigd worden moet deze egel gedacht hebben gedacht. Helaas kon hij niet bedenken dat als mijn kop erin gaat ehhhhh hoe komt mijn kop er dan uit. Gelukkig was daar daar Stichting Dierenambulance de Wijs om de egel te bevrijden.

  U kunt bedenken dat deze egel een vervelende dood was gestorven immers hij kan dan niet eten of drinken of zich verweren tegen natuurlijke vijanden.

 • Bottle Neck

  In onze meldkamer kwam de volgende melding binnen een passant had een kitten gezien langs de kant van een sloot die met zijn kop vastzat in plastic potje. Gelijk werd een medewerker op de melding afgestuurd en die trofinderdaad een kitten aan die met zijn kopje vastzat in een potje. Het kitten moest door de honger gedreven tot deze wanhoopsdaad gekomen zijn. Het potje was aan de binnenkant al erg beslagen dus zat hij al enige tijd vast. Onze medewerker kwam net op tijd omdat het kitten langs de rand balanceren van de waterkant werd aangetroffen,  1 misstap naar achterenwas dit kitten in het water gevallen. De medewerker heeft de pot voorzichtig verwijderd met nijptang en schaar en het kitten naar onze basis gebracht. Het kitten was behoorlijk vies geworden van alle smurrie in de pot en na een wasbeurt en een fohn behandeling in een warm hokje geplaatst met een lekker hapje. Dit kitten werd gelukkig op tijd gevonden en is op het nippertje van een wisse verdrinkingsdood gered. Dit kitten heeft een gouden mandje gevonden en draagt de toepasselijke naam Butter.

  katjevastenwas
  Bottle-neck
 • Spugertje

  Uh jahoor moest onze centralist gedacht hebben bij deze melding. Het werd omschreven als met een vacht van een schaap maar wel veel groter dan een schaap bijna de grote van een pony. Het dier stond in de achtertuin van de melder. De centralist heeft voor de zekerheid een chauffeur met de veewagen op pad gestuurd. Het bleek een zoals wij dachten een lama te zijn. De eigenaar zou zich wel snel melden dachten we. Gelukkig beschikt Stichting Dierenambulance de Wijs ook over een buitenterrein met stallen zodat we het dier konden huisvesten maar wat eet zo'n dier nu eigenlijk precies. Gelukkig vonden we na wat heen en weer gebeld te hebben het juiste antwoord hierop Lama's zijn herkauwers en eten uitsluitend plantaardig voedsel. Dus met hooi wortels en bieten kwamen we al een heel eind. Na 14 dagen (oficiele bewaartermijn) had de eigenaar van het dier zich nog steeds niet gemeld. Wij begonnen eigenlijk een beetje gehecht te raken aan Spugertje zoals wij hem liefkozend noemde spuugde als hij het ergens niet mee eens was. Tijd om een geschikte plek te zoeken voor deze jongeman en die hebben we gevonden namelijk Burgers Zoo in Arnhem.