Organisatie

Dierenambulance de Wijs is opgericht op 1 januari 1972 als één van de eerste dierenambulance in Nederland, en werd officieel een stichting op 28 februari 1978 genaamd "Stichting Dieren Ambulance "De Wijs " in de volksmond Stichting Dierenambulance de Wijs genoemd, en biedt hulpverlening aan gewonde en/of zieke dieren. 20130531144435_1_anbi-logo-150x150.png

Door alle uitbreidingen van woonwijken, bedrijventerreinen en verkeerswegen wordt het leefgebied van wild levende dieren steeds kleiner en gevaarlijker. Dieren raken gewond door het verkeerd inschatten van het verkeer of de landingsplek. Anderen vallen weer ten prooi aan roofdieren, of aan huisdieren zoals hond en kat. Ook jonge dieren die niet meer verzorgd worden of in de steek worden gelaten door de ouders, en zo verzwakt raken door voedselgebrek of te vroeg op eigen benen staan, komen in de problemen. Maar ook volwassen dieren worden slachtoffer van het verkeer, verlies van hun leefgebied, roofdieren, verstrikking in zwerfafval, of komen knel te zitten in situaties die je geen enkel dier toewenst.

Stichting Dierenambulance de Wijs verleent hulp aan deze dieren maar ontvangt hiervoor geen structurele subsidie en is afhankelijk van jou en andere particulieren. Jouw bijdragen zijn voor het helpen van dieren in nood zijn dus erg belangrijk. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden om de dierenambulance op jou manier te steunen. 

 

aut.png winkelen.png doneerparkiet.png