Huisdier gevonden

Als het dier gewond of ziek is, neemt u zo spoedig mogelijk telefonisch contact op met de dierenambulance. Dus niet via Facebook, e-mail of andere media. Wij komen het dier dan kosteloos bij u ophalen. Meldkamer 0900-4035009

Als het om een gezonde gevonden huisdier gaat, kijk dan eerst of het dier een halsband met adreskokertje of met een penning om heeft waar contactgegevens van de eigenaar op staan vermeld en neem dan eerst contact met de eigenaar op.

Wat kunt u zelf doen:

  • Kijk of er een vermissing is op Amivedi.
  • Vraag aan mensen in de omgeving of zij het dier kennen. Bel ook bij mensen aan.
  • Loop binnen bij een dierenarts in de buurt en vraag of zij kunnen controleren op een chip.
  • Maak een foto van het dier en zet het in de buurt app en lokale sociale media.
  • Geef dieren geen eten omdat u niet weet of het dier speciaal dieetvoer nodig heeft.
  • Indien de eigenaar zich niet meldt neem contact op met 0900 4035009
    Maar probeer het dier veilig te stellen in huis, een schuur, garage, doos, mandje, kratje of afgezette tuin te houden, zodat het niet ontsnappen kan.

Als het dier niet gechipt is, en niet als vermist staat geregistreerd, dan kunt u alsnog contact met ons opnemen en komen wij het dier ophalen. Wij brengen het dier dan naar het asiel waar het kan wachten op de komst van zijn/haar baasje.

Honden
Heeft u een hond gevonden? Onze ervaring is dat baasjes hun hond snel missen en direct op zoek gaan. Vaak zijn hond en baasje binnen enkele uren met elkaar herenigd. Neem contact op met 0900 - 4035009 want vaak is de vermissing al bij ons bekend.

Katten
Heeft u een gezonde, volwassen kat gevonden? Lees aandachtig bovenstaande tips. Veel mensen gunnen hun kat via een kattenluikje de vrijheid om in de omgeving rond te struinen en sommigen houden nu éénmaal van menselijke aandacht. Deze zeer zelfstandige dieren weten hun huis ook prima terug te vinden.

Terug